Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Istotnym
elementem wpływającym na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Dobra może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, ale
także płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
istotnych ubytków selenu.
Łatwo go uzupełnić spożywając
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Kolejny równie
ważny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten z kolei
pobudza popęd
seksualny. Podczas
nadużywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a można go zwiększyć
przez warzywa strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj albo
ostrygi.
Szalenie
ważnym elementem jest również
arginina, stanowiąca 80 procent
spermy. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy a także wydłuża żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy a także
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
odpowiednie wytwarzanie
hormonów. Jeżeli musimy
uzupełnić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra bez recepty
cialis



Napisano w new